Algemene voorwaarden:

Hieronder volgen enkele algemene voorwaarden. Dit om zowel mezelf als jou als klant te beschermen en er voor te zorgen dat we op dezelfde lijn staan voordat we aan een fotoshoot beginnen.

1. Duur: Een normale fotoshoot duurt gemiddeld 60 minuten. Dit is een richtlijn en hangt af van verschillende factoren. Het kan zijn dat ik op kortere tijd het gewenste resultaat heb of dat het een beetje uitloopt. Ik deel een geschatte tijd mee op mijn website zodat je als klant weet hoeveel tijd je moet inplannen in je agenda. 

2. BTW: bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen. Dit betekent dat er geen BTW wordt aangerekend aan de klant. 

3. Prijzen: zijn inclusief de fotoshoot + nabewerking + vermeld aantal afgewerkte foto's. Niet inbegrepen in de prijs: afdrukken foto's / albums / geschenken, extra foto's, huur materiaal of locatie indien van toepassing, eventuele reiskosten. 

4. De betaling: Bij elke boeking zal een voorschot van 50% gevraagd worden via overschrijving. Het resterend bedrag wordt direct na de shoot via payconiq of cash betaald, tenzij anders afgesproken. 
Na de fotoshoot krijgt de klant een betalingsbewijs/factuur opgestuurd via mail. 

5. Locatie en materiaal : Er wordt op voorhand een locatie vastgelegd. Indien er een huurprijs of inkom gevraagd wordt voor de locatie of de fotograaf attributen/kostuums/... moet huren om het concept van de klant uit te werken wordt dit doorgerekend naar de klant. Dit wordt op voorhand duidelijk gecommuniceerd naar de klant indien van toepassing. 

6. Levering foto's: De afgeleverde foto's zijn een selectie gemaakt door de fotograaf en bewerkt in de stijl van de fotograaf. Het is strikt verboden om deze foto's zelf na te bewerken zonder toestemming van de fotograaf, met uitzondering van het bijsnijden van de foto zodat deze op social media past. 
Indien je een andere bewerking wenst dien je dit aan te vragen bij de fotograaf en zal die dit aanpassen voor een meerprijs van €7 per foto. Elke aanpassing moet binnen een termijn van maximum 14 dagen na ontvangst van de foto's worden aangevraagd.

7. Levertermijn: De fotograaf zal uiterlijk 7 dagen na de opdracht een reeks digitale foto's doorsturen naar de klant, in minimum kwaliteit en met watermerk, waar de klant het afgesproken aantal beelden uit kan kiezen die de fotograaf volledig bewerkt en in volle kwaliteit en zonder watermark digitaal aan de klant bezorgd binnen een 7 dagen na de selectie door de klant. 

8. Gebruik foto's: zoals hierboven reeds vermeld is het verboden om zonder toestemming van de fotograaf zelf de foto's aan te passen/ te bewerken. De afgewerkte foto's worden geleverd zonder watermerk maar er wordt wel verwacht dat de fotograaf vermeld wordt als de beelden gedeeld worden. De fotograaf mag de foto's zelf gebruiken op social media / websites / drukwerk. Indien de klant dit niet wil moet deze dat uitdrukkelijk vermelden tijdens de communicatie voorgaand aan de fotoshoot. 

9. Annulering: Er kan altijd iets voorvallen waardoor een fotoshoot niet kan doorgaan. 
Het annuleren van een fotoshoot moet minstens 24u op voorhand gebeuren en hiervoor wordt een vergoeding / het voorschot (indien van toepassing) aangerekend. Met uitzondering van onvoorziene omstandigheden of indien de annulering / herschikking lang genoeg op voorhand is gecommuniceerd. 

10. Slecht weer: Bij een fotoshoot op locatie die afhankelijk is van de weersomstandigheden kan het zijn dat een fotoshoot last-minute moet verplaatst worden naar een andere datum. Dit wordt duidelijk gecommuniceerd met de klant zodat we samen een nieuwe datum of eventueel locatie kunnen overeenkomen. Hiervoor wordt geen vergoeding aangerekend aangezien dit behoort tot de onvoorziene omstandigheden. 

11. Bewaartermijn: De fotograaf houdt de bewerkte foto's tot 1 maand na de opdracht bij. Zo heeft de klant ruim de tijd om de beelden te downloaden en op te slaan. Na de periode van 1 maand is de klant zelf 100% verantwoordelijk voor de backup van hun beelden. De fotograaf zal de originele foto's tot 14 dagen na de opdracht bijhouden en indien gewenst kunnen er nog specifieke beelden nabewerkt worden, dit met een meerwaarde per beeld. 

12. De algemene voorwaarden en de prijzen kunnen ten aller tijden aangepast worden. Elke aanpassing zal duidelijk gecommuniceerd worden naar bestaande klanten om misverstanden te voorkomen.