top of page

Algemene voorwaarden:

Hieronder volgen enkele algemene voorwaarden. Dit om zowel mezelf als jou als klant te beschermen en er voor te zorgen dat we op dezelfde lijn staan voordat we aan een fotoshoot beginnen.

1. Duur: Een normale fotoshoot duurt gemiddeld 60 minuten. Dit is een richtlijn en hangt af van verschillende factoren. Het kan zijn dat ik op kortere tijd het gewenste resultaat heb of dat het een beetje uitloopt. Ik deel een geschatte tijd mee op mijn website zodat je als klant weet hoeveel tijd je moet inplannen in je agenda. 

2. BTW: bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen. Dit betekent dat er geen BTW wordt aangerekend aan de klant. 

3. Prijzen: zijn inclusief de fotoshoot + nabewerking + vermeld aantal afgewerkte foto's. Niet inbegrepen in de prijs: afdrukken foto's / albums / geschenken, extra foto's, huur materiaal of locatie (tenzij anders vermeld), eventuele reiskosten. 

4. De betaling: Bij elke boeking zal het volledige bedrag gevraagd worden via overschrijving om de boeking definitief te maken, tenzij anders afgesproken. Mogelijkheid om in schijven te betalen te bespreken. Na betaling krijgt de klant een betalingsbewijs/factuur opgestuurd via mail. 

5. Locatie en materiaal : Er wordt op voorhand een locatie vastgelegd. Indien er een huurprijs of inkom gevraagd wordt voor de locatie of de fotograaf attributen/kostuums/... moet huren om het concept van de klant uit te werken wordt dit doorgerekend naar de klant. Dit wordt op voorhand duidelijk gecommuniceerd naar de klant indien van toepassing. 

6. Levering foto's: De afgeleverde foto's zijn een selectie gemaakt door de fotograaf en bewerkt in de stijl van de fotograaf. Het is strikt verboden om deze foto's zelf na te bewerken zonder toestemming van de fotograaf, met uitzondering van het bijsnijden van de foto zodat deze op social media past. 
Indien je een andere bewerking wenst dien je dit aan te vragen bij de fotograaf en zal die dit aanpassen voor een meerprijs van €10 per foto. Elke aanpassing moet binnen een termijn van maximum 14 dagen na ontvangst van de foto's worden aangevraagd.

7. Levertermijn: Ongeveer twee weken na de shoot krijg je toegang tot je persoonlijke online galerij waar je alle foto's kan bekijken en het aangegeven aantal foto's gratis kan downloaden. De previews hebben een watermerk , dit watermerk verdwijnt wanneer u de foto hebt gedownload. Als je meer foto's wil downloaden kan je deze via je online galerij gemakkelijk bijkopen. 

8. Gebruik foto's: zoals hierboven reeds vermeld is het verboden om zonder toestemming van de fotograaf zelf de foto's aan te passen/ te bewerken. De bestelde foto's worden geleverd zonder watermerk maar er wordt wel verwacht dat de fotograaf vermeld wordt als de beelden gedeeld worden. De fotograaf mag de foto's zelf gebruiken op social media / websites / drukwerk. Indien de klant dit niet wil moet deze dat uitdrukkelijk vermelden tijdens de communicatie voorgaand aan de fotoshoot. Uitzondering zijn boudoir foto's, na een boudoir shoot vraagt de fotograaf uitdrukkelijk om toestemming om de beelden te mogen delen en kan de klant dit weigeren of bepaalde foto's zelf selecteren. 

9. Annulering: Er kan altijd iets voorvallen waardoor een fotoshoot niet kan doorgaan. 
Het annuleren van een fotoshoot moet minstens 24u op voorhand gebeuren en hiervoor wordt een vergoeding / het voorschot (indien van toepassing) aangerekend. Met uitzondering van onvoorziene omstandigheden of indien de annulering / herschikking lang genoeg op voorhand is gecommuniceerd.
Indien er een locatie is gehuurd voor de shoot en deze niet meer geannuleerd kan worden zal de kost van de locatie doorgerekend  worden aan de klant.

10. Slecht weer: Bij een fotoshoot op locatie die afhankelijk is van de weersomstandigheden kan het zijn dat een fotoshoot last-minute moet verplaatst worden naar een andere datum. Dit wordt duidelijk gecommuniceerd met de klant zodat we samen een nieuwe datum of eventueel locatie kunnen overeenkomen. Hiervoor wordt geen vergoeding aangerekend aangezien dit behoort tot de onvoorziene omstandigheden. 

11. Bewaartermijn: De fotograaf houdt de bewerkte foto's tot 1 maand na de opdracht bij. Zo heeft de klant ruim de tijd om de beelden te downloaden en op te slaan. Na de periode van 1 maand is de klant zelf 100% verantwoordelijk voor de backup van hun beelden. De fotograaf zal de originele foto's tot 14 dagen na de opdracht bijhouden en indien gewenst kunnen er nog specifieke beelden nabewerkt worden, dit met een meerwaarde per beeld. 

12. De algemene voorwaarden en de prijzen kunnen ten aller tijden aangepast worden. Elke aanpassing zal duidelijk gecommuniceerd worden naar bestaande klanten om misverstanden te voorkomen. 

bottom of page